Elkészítés: A csirkét megmossuk, sóval és tárkonnyal kívül-belül jól bedörzsöljük. Beletesszük (a mellével
lefelé fordítva) egy kb. 5 literes fazékba, és 3 ujjnyi vízzel felengedjük.
A répákat megpucoljuk, és hosszában négybe vágjuk. A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk. A zöldségeket a csirke mellé tesszük, és ecettel meglocsoljuk. Fedő alatt puhára főzzük.
Ha a csirke megpuhult, kivesszük az edényből és feldaraboljuk. A csirke levéhez adjuk a tejfölt, a mustárt és a sűrített paradicsomot. Jól elkeverjük.
Az így elkészített mártásba a feldarabolt csirkét visszatesszük, és összeforraljuk még egyszer. Héjában főtt krumplival tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre