Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos csirke paradicsommártásban

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 egész bontott csirke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • szárított, morzsolt tárkony
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • A mártáshoz:
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megmossuk, sóval és tárkonnyal kívül-belül jól bedörzsöljük. Beletesszük (a mellével
lefelé fordítva) egy kb. 5 literes fazékba, és 3 ujjnyi vízzel felengedjük.

A répákat megpucoljuk, és hosszában négybe vágjuk. A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk. A zöldségeket a csirke mellé tesszük, és ecettel meglocsoljuk. Fedő alatt puhára főzzük.

Ha a csirke megpuhult, kivesszük az edényből és feldaraboljuk. A csirke levéhez adjuk a tejfölt, a mustárt és a sűrített paradicsomot. Jól elkeverjük.

Az így elkészített mártásba a feldarabolt csirkét visszatesszük, és összeforraljuk még egyszer. Héjában főtt krumplival tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek