Elkészítése: A megtisztított halak mindkét oldalát bevagdaljuk, kívül-belül sóval bedörzsöljük, citrommal meglocsoljuk, két órát hagyjuk pácolódni. Mielőtt megsütnénk, elkészítjük a mártást. Kevés olajat öntünk serpenyőbe, megpirítjuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csilipaprikakrémet, az őrölt, esetleg a szeletelt gyömbért, majd a darabokra vágott paradicsomot. Megsózzuk, hozzáadjuk a citromlevet, vízzel felengedjük. A megmaradt olajat másik, mély serpenyőbe öntjük, mert az olajnak el kell lepni a halat, amit úgy sütünk ropogósra, hogy belül puha maradjon. Amikor megsült, kivesszük, tálra tesszük, a mártást a halra és a hal köré öntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre