Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójás töltött káposzta

MME MME
1 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A káposztának kivágjuk a torzsáját, forró vízben tesszük, és levelekre szedjük. A rizst dupla mennyiségű hideg vízben feltesszük főni, és forrástól számítva egy percig főzzük, leszűrjük. A szója granulátumra öntsünk annyi ételízesítős vizet, hogy felszívja, ne álljon rajta a víz.
Elkészítés: Az áztatott granulátumot összekeverjük 1 dl olajjal, 2 mokkáskanál pirospaprikával, a rizzsel, borssal és a vagdalt hús fűszerkeverékkel és ízlés szerint fűszerezzük. Jól összegyúrjuk. A masszát a káposztalevelekbe töltjük. Nagyobb edény aljára terítjük a töltött káposzta felét, elosztjuk rajta a töltelékeket, és befedjük a maradék savanyú káposztával. Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Felforraljuk, és forrástól számítva lassú tűzön 6–8 percig főzzük. Az olajat kikeverjük a maradék pirospaprikával, a káposztára öntjük, és további 5–6 percig forraljuk. Lefedjük, és fedő alatt hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 977 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss