Előkészítés: A lisztet elkeverjük az élesztővel. A tejet kikeverjük a tojással és hozzáadjuk a cukrot. Az egészet összedolgozzuk a liszttel. Addig keverjük, amíg a tészta hólyagos lesz, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 2 órát kelesztjük (amíg a tészta a duplájára dagad).
Elkészítés: A tésztát kinyújtjuk, kettéosztjuk. Feléből rombuszokat vágunk ki, másik feléből köröket szaggatunk. Még 10 percig kelesztjük. Felforrósítjuk az olajat, és a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, és felitatjuk róluk az olajat. A forró fánkokat színes cukorgyöngybe vagy jégcukorba forgatjuk. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre