Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás túrótorta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24-26 cm-es kapcsos formához:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 17 dkg vaj
  • kb. 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 7 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • 1 csomag (borubon) vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás + a fenti tojás fehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3-4 cl citrom vagy narancslé
  • 50 dkg szilva
  • Valamint:
  • 2 evőkanál szilvadzsem
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a lisztben szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, becsomagolva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk.

Robotgéppel a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, majd a túróval és a többi hozzávalóval.

Enyhén lisztezett felületen a tésztát még egyszer átgyúrjuk, kétfelé vesszük, felével kibéleljük a sütőpapírral bélelt formát, a másik feléből 5 cm magas peremet nyomkodunk a forma oldalához. Beletöltjük a túrókrém felét, a szilva felét vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta, a magházak helyére pici fahéjat szórhatunk. Ráöntjük a túrókrém másik felét, és kirakjuk a maradék szilvával vágott felükkel lefelé.

Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 10 perc múlva 175 fokra csökkentjük, és kb. 75-80 perc alatt megsütjük.

A dzsemet felmelegítjük, szűrön átnyomjuk, fahéjjal ízesítjük, és a még forró szilvát, valamint a tészta peremét lekenjük. A formában kihűtjük, kés segítségével elválasztjuk a formától, majd a tortát süteményes tálra tesszük, szeleteljük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss