Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta nem szereti a meleget, ezért nem szabad hosszan gyúrni. 1/2 órán át a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez habosra keverjük a kézmeleg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd a 4 tojással. A túrót és a keményítőt is hozzáadjuk, jól elkeverjük.
A hűtőből kivett tésztát gyorsan ki nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát – de kézzel is belenyomkodhatjuk a formába, az oldalára is jusson belőle. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába. A szilvát cikkekre daraboljuk, és a túrót kirakjuk vele.
Előmelegített sütőben 200 °C fokon sütjük. 20 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és picikét visszaveszünk a hőfokból (180).
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre