Előkészítés: A szilvát kiválogatjuk, megmossuk, kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk, és lemérjük - 1 kilóra van szükségünk. A citromot vastagon meghámozzuk, kifilézzük, azaz a húsát kivágjuk a hártyák közül.
Elkészítés: Nagy lábosban összekeverjük a gyümölcsöket a zselírozó cukorral, felforraljuk, majd a forrástól számított 1 percig rotyogtatjuk, közben állandóan kevergetjük. Belekeverjük a pálinkát, és az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, rögtön fejtetőre állítjuk, és kb. 5 percig így hagyjuk. Később hűvös helyen visszafordítva tároljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre