Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres-joghurtos piskóta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • A joghurtos krémhez:
  • kb. 25 dkg szeder (lehet fagyasztott is) + a díszítéshez
  • 2 dl tejszín
  • 1 pohár szedres joghurt
  • 1 csomag zselatinfix
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cukorral kikevert tojássárgákat, beleszitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaót, végül az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

A szedret villával összenyomkodjuk, majd szűrőn átpasszírozzuk. Ebbe a szederlébe keverjük a zselatint, majd a porcukrot és a joghurtot, és beleforgatjuk a felvert tejszínhabba.

Rákenjük a piskóta tetejére, és szederrel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek