Elkészítés: A karalábét meghámozzuk, csíkokra vágjuk. A finomra vágott fokhagymát vajon megfuttatjuk, a fehérborral felengedjük, felére beforraljuk. A csíkokra vágott karalábét hozzáadjuk, felöntjük tejszínnel. Ha a karalábé megpuhult, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint édesíthetjük kevés cukorral, majd hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot, és 2-3 tojás sárgájával besűrítjük. A tojás hozzáadása után ne forraljuk túl, mert begrízesedik, addig hevítsük, amíg mártás sűrűségű lesz. A tejfölt tálalás előtt keverjük bele.
A serpenyőben olajat hevítünk, a megformázott (inaktól, hártyáktól megtisztított) csirkemellet sózzuk, borsozzuk, nem klopfoljuk, szépen lassan aranysárgára sütjük. Sütés végén félrehúzzuk, és a szarvasgombás pesztóval vékonyan megkenjük. Szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre