Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-mustáros sertésszelet szezámmaggal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A húst alaposan mossuk meg, majd szeleteljük fel. Klopfoljuk ki, majd sózzuk meg.

A szalonnát szeljük fel fél centiméter vastagságú csíkokra, majd pirítsuk üvegesre.

A hagymát vágjuk csíkokra, és a szalonna zsírjában pirítsuk üvegesre.

A mustárt keverjük össze a fűszerekkel, (ételízesítő, cukor, fekete bors, só) majd pedig reszeljük hozzá a fokhagymát, és tegyük hozzá a vöröshagymát ,szalonnát.

Egy szelet húst kiterítünk, és a közepébe kicsi halmot teszünk ebből, és ráteszünk egy másik húst!

A panírozással figyeljünk, nehogy szétessen a hús.

Ezeket a töltött húsokat érdemes "duplán" panírozni, ami így zajlik: lisztbe mártjuk a húst, majd tojásba, és aztán zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába. Ez azért szükséges, hogy semmiképpen ne csússzon szét a husink. Bő olajban, lassú tűzön aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Ezt a mennyei húst el lehet készíteni plusz reszelt sajttal, és aki szereti, tehet bele kevés reszelt szerecsendiót. A panírozáskor a zsemlemorzsát összekevertem szezámmaggal, és úgy nem csak finomabb, hanem mutatósabb. Aki fél, nehogy szétessen a husi, az panírozás előtt összetűzheti fogvájóval. Ahhoz hogy ne essen szét, a hús megtöltése után a töltelék körül meg kell nyomkodni alaposan. - Dorcikaa

Ezek is érdekelhetnek

Friss