hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös muffin ropogós fűszerkéreggel

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 150 g liszt
  • 3,5 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/4 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • Fél tk. só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tubus (150 vagy 170 g) cukrozott sűrített tej
  • 27 dkg sütőtök püré (2,5 dl)
  • 1 darab tojás
  • 6 dkg vaj (+ egy kevés a formák kivajazásához)

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Felolvasztjuk a vajat. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat: beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, őrölt fahéjat, őrölt gyömbért, őrölt szerecsendiót, sót és a vaníliás cukrot.
  2. Egy tálba kinyomjuk a sűrített tejet, add hozzá a sütőtök pürét és a tojást. Elkeverjü, majd hozzáöntjük a sütőtökös krémet a lisztes keverékhez.
  3. Elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezzel is hozzákeverjük.
  4. A masszát a jól kivajazott muffin formákba öntjük,vagy a muffin papírral bélelt formába. Érdemes félig, talán egy kicsit tovább tölteni a formákat. 
  5. A muffinokat a sütőbe teszük és 25 percig süjük. Sütés előtt a muffin tészta tetejére egy tk. fahéjjal és negyed tk. őrölt szerecsendióval elkevert, 2 tk. kristálycukrot szórunk, akkor ropogós, fűszeres kérget képez a sütőtökös muffin tetején.

Megjegyzés

Most készítettem először sütőtökös muffint ,nagyon különleges őszt idéző illata ,és ízvilága - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss