A sült csirke az egyszerűen elkészíthető ételek közé tartozik, de természetesen a csirkesütést is mindig lehet tökéletesíteni. Sokféle fűszerrel ízesíthetjük, a lényeg, hogy a végeredmény egy kívül ropogós, belül szaftos, omlós sült legyen. Mindenki máshogy csinálja: van, aki a csirkesütő edényre esküszik, más csak grillrácson készíti, akad, aki cserépedényben és van, aki öntöttvas edényben. Ugyanígy megoszlik a vélemény arról is, hogy vajban, olajban vagy zsírban kell-e sütni – egy kezdő szakács tehát igen nehéz helyzetben van.
Most mutatunk egy fantasztikusan egyszerű receptet és módszert, amit érdemes kipróbálni.
A sült csirke hozzávalói:
- 1 db egész csirke
- só
- pirospaprika
- 4 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- vaj
Elkészítése:
- A megtisztított csirkét megsózzuk és átkenjünk paprikával. Ezután beletesszük a kugóf sütőformába.
- Körétesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát és a felaprított vöröshagymát. Leöntjük az egészet egy olajos-fűszeres lével, majd a csirke tetejére teszünk egy kevés vajat.
- 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nézd csak, mennyire egyszerű:
/Forrás: ripost.hu/
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- ÍGY LESZ MÉG ÍZLETESEBB A RÁNTOTT CSIRKE – SOHA NE HAGYD KI EZT A LÉPÉST!>>>
- ÍME A TRÜKK: HA ÍGY SÜTÖD A CSIRKEMELLET, MINDIG EXTRA SZAFTOS LESZ>>>
- NEMSOKÁRA LABORBAN TENYÉSZTETT CSIRKEHÚS LEPHETI EL A VILÁGOT>>>