Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem hiszed el: ha ebben sütöd a csirkét, még finomabb lesz! – videó

default user icon
MME
Az igazán ropogós sült csirke elkészítésére számos trükköt ismerünk, ám van olyan, ami még nekünk is újdonság – a kuglófsütős módszer például ezek közé tartozik. Máris mutatjuk, próbáld ki!

A sült csirke az egyszerűen elkészíthető ételek közé tartozik, de természetesen a csirkesütést is mindig lehet tökéletesíteni. Sokféle fűszerrel ízesíthetjük, a lényeg, hogy a végeredmény egy kívül ropogós, belül szaftos, omlós sült legyen. Mindenki máshogy csinálja: van, aki a csirkesütő edényre esküszik, más csak grillrácson készíti, akad, aki cserépedényben és van, aki öntöttvas edényben. Ugyanígy megoszlik a vélemény arról is, hogy vajban, olajban vagy zsírban kell-e sütni – egy kezdő szakács tehát igen nehéz helyzetben van.

Most mutatunk egy fantasztikusan egyszerű receptet és módszert, amit érdemes kipróbálni.

A sült csirke hozzávalói:

  • 1 db egész csirke
  • pirospaprika
  • 4 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • vaj

Elkészítése:

  1. A megtisztított csirkét megsózzuk és átkenjünk paprikával. Ezután beletesszük a kugóf sütőformába.
  2. Körétesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát és a felaprított vöröshagymát. Leöntjük az egészet egy olajos-fűszeres lével, majd a csirke tetejére teszünk egy kevés vajat.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nézd csak, mennyire egyszerű:

 

 

/Forrás: ripost.hu/

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek