Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal és sonkával töltött kifli

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 4 db kifli
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db pirospaprika
  • 1/2 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet paprika
  • 1 kevéske reszelt sajt

Elkészítés

  1. A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelével kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel vagy az ujjunkkal kivesszük.
  2. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, körülbelül 2-3 ek. reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére. A sonkát, a főtt tojást, a zöldpaprikát és az pirospaprikát apró kockákra daraboljuk . A kiflibelet és a kiflik végeit, apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd egy kávéskanál segítségével megtöltjük vele a kifliket.
  3. A megtöltött kiflik végeit a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Még melegen kínáljuk.

9 VILLÁMGYORS MELEGSZENDVICS, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

5 MELEGSZENDVICS, AMIBŐL A LEGFINNYÁSABBAK IS REPETÁZNI FOGNAK >>>

MELEGEN AJÁNLJUK! MELEGSZENDVICS-VARIÁCIÓK A MINDENNAPOKRA! >>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss