Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos túróval töltött kifli

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 12 dkg tejföl
  • kb. 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg puha vaj
  • A kenéshez:
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 ek liszt
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 ek búzadara
  • 1 db közepes narancs leve és reszelt héja
  • A kiflik kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • 1 ek tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tojással, tejföllel és vajjal összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk, majd hagyjuk dagadni.
  2. A kenéshez a puha vajat összekeverjük a liszttel. A tésztát 3 mm-re nyújtjuk ki. A lisztes vajjal lekenjük, majd feltekerjük. 4 részbe vágjuk, és mind a négyet kör alakúra kinyújtjuk.
  3. Kettőt egymásra helyezünk, és nyújtófával egymásra sodorjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a cukrot, a búzadarát és a narancs levét, valamint reszelt héját. A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből, és feltekerjük. A másik két tésztadarabbal is így járunk el.
  4. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és tejjel elkevert, felvert tojással kenjük le a kifliket. 20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

ILLATOS-NARANCSOS RECEPTEK >>> 

4 SZUPER TRÜKK, HOGY A SZIKKADT KENYÉR ÚJRA FRISS LEGYEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss