Spenótos-lazacos penne csőben sütve

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát al dente megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

Közben megtisztítjuk a spenótot, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A lazacot csíkokra metéljük.

Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és addig pároljuk a leveleket, amíg összeesnek. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, a paradicsommal és a lazaccal.

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a tésztát. A levest összekeverjük a tejszínnel, a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára öntjük. Megszórjuk a kétféle sajttal, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss