Elkészítés: A csirkemájat sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük, végül a szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk.
Ezután bő, forró olajban kisütjük, majd kivéve papírszalvétával az olajat leitatjuk.
A tisztított karalábét karikákra vágjuk, és vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajból és a kukoricalisztből rántást készítünk. 1 dl karalábé főzőlével és a tejszínnel felöntjük. Habverővel kevergetve krémszerűvé főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval.
A karalábészeleteket ezzel a mártással leöntjük, és parmezán sajttal megszórva sütőben 190 fokon megsütjük.
A szezámmagos rántott csirkemájat mellé tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre