Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos csirkemáj csőben sült karalábéval

MME MME
60 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemáj
  • 3 dkg szezámmag
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál kukoricaliszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • majoránna
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 2 karalábé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük, végül a szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk.

Ezután bő, forró olajban kisütjük, majd kivéve papírszalvétával az olajat leitatjuk.

A tisztított karalábét karikákra vágjuk, és vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajból és a kukoricalisztből rántást készítünk. 1 dl karalábé főzőlével és a tejszínnel felöntjük. Habverővel kevergetve krémszerűvé főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval.

A karalábészeleteket ezzel a mártással leöntjük, és parmezán sajttal megszórva sütőben 190 fokon megsütjük.

A szezámmagos rántott csirkemájat mellé tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss