Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyeien finom spárgás-csirkés tészta, ami után mind a tíz ujjadat megnyalod majd!

default user icon
MME
A piacok standjai végre roskadásig megteltek lila, zöld és fehér spárgacsokrokkal. A zöldségek királyaként is emlegetett spárga íze semmihez sem fogható, így hát érdemes kihasználni ezt a szűk egy hónapot, amíg kapható, és minél többféle finomságot készíteni belőle. Mi most egy csirkés tésztaételhez használtuk fel. Próbáljátok ki ti is! Videón mutatjuk, hogyan készül.

Európában az éghajlati viszonyoktól függően bizonyos területeken akár már március végén megjelennek az első zsenge spárgasípok. Hazánkban igazi szezonja kb. egy hónapon át tart, május elejétől június elejéig.

Spárgából kimondottan gyorsan készíthetünk ízletesebbnél ízletesebb ételeket. Akadnak közöttük klasszikusnak mondható, világszerte elterjedtek is, mint például sós-cukros, citromlével kissé pikánsra ízesített vízben főtt fehér spárga, amelyhez hollandi mártás dukál, vagy a vajban megforgatott spárga főtt burgonyával, főtt sonkával és könnyű zöldfűszeres mártással szervírozva. De persze készülhet a felhasználásával leves, pite, saláta, és akár – hozzánk hasonlóan – tésztás fogásokat is rittyenthetsz belőle. Videón mutatjuk a mi aktuális kedvencünket. 

A citromos spárgás-csirkés penne hozzávalói:

1 csomag spárga

bors
olívaolaj
6-8 gerezd fokhagyma
30 dkg pennetészta
40 dkg csirkemell
2 tk. kakukkfű
1/2 db citrom leve
1 dl fehérbor
1 db citrom reszelt héja
4 dl tejszín
15 dkg parmezán sajt
10-15 db bazsalikomlevél

A receptet és az elkészítés módját itt találod!>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek