Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert spárga

25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg spárga
  • 20 dkg szeletelt bacon

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Amíg a sütő melegszik, előkészítjük a spárgákat: a fás részt letörjük vagy levágjuk, a vastag spárgákat meghámozzuk egy zöldséghámozó segítségével (vékony spárgánál ez nem szükséges).
  3. A megtisztított spárgákat 3-4-esével kis csokorba fogjuk, a csokrokat egy-egy szelet baconnel körbetekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15-18 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk.
  4. Az elkészült spárga hollandi vagy sajtmártással magában is kiváló fogás, de fantasztikus köret is egyben.

Nézd meg videón is, hogyan készül a BACONBE tekert spárga

 

Ezek is érdekelhetnek