A spárgát meghajlítjuk, majd a fás részét letörjük. Ezután megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Ezután vágjuk le a bimbókat, és félretesszük. A maradék szárrészt, kisebb darabokra vágjuk.
Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt spárgaszárat, majd összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben hozzáreszeljük a citromhéjat, belenyomjuk a citromlevet, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd roppanósra főzzük a szárrészt. Ekkor a leveshez adjuk a félretett bimbókat, majd pár perc alatt roppanósra főzzük.
Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, a levest levesszük a tűzről, majd kiszedjük a bimbókat, és félretesszük.
A leveshez ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor visszatesszük a bimbókat, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk a levest. (Közben megkóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.)