Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A spárgának most van csak igazán szezonja, és kifejezetten szuper leveseket készíthetünk belőle, amire kiváló bizonyíték a petrezselyemolajjal, parmezánnal és pirított baconnel turbózott krémlevesverzió is. Megéri elkészíteni!
Déri Szilvia, Házisáfrány
Az én megboldogult nagymamám nem szeretett főzni, nem is volt túl bőséges a repertoárja, de az tény, hogy volt néhány dolog, amit még így is remekül csinált. Ilyen volt a spárgakrémlevese is.
Videó
A spárgaszezon lassan kifut, de ha még idén nem főztél belőle egy jó krémlevest, semmiképp se hagyd ki! Mutatjuk a tuti receptet Mennyei Mentes Maresz prezentálásában!
Kard Sándorné
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Íme a spárgakrémleves baconropogóssal.
A spárga néhány évtizeddel ezelőtt még drága volt és nehezen hozzáférhető, mára azonban bárki megkóstolhatja, és meggyőződhet áldásos élettani hatásáról. A spárga fűszeres szárában kevés a kalória, de rengeteg a hasznos tápanyag, így ez a zöldség ideális alapanyag egy hétvégi villámdiétához!
Rozsnyai Gabriella
A tavaszi zöldségdömping egyik legizgalmasabb alakja a spárga. Vonzó sípjaival mégis kevesen barátkoznak, s ez nem csak az általában magas árának köszönhető, hanem annak is, hogy nem mindenki tudja pontosan, hogy hogyan is kell a spárgát megpucolni és elkészíteni.
Török Zsuzsa
Itt a spárgaszezon, kötegekben kelletik magukat a fehér és zöld sípok. Ismerd meg közelebbről a fejedelmi zöldséget, hogy fantasztikus fogásokat remekelj!
A spárgát lehet szeretni vagy nem szeretni, de a belőle készült krémlevest mindenképpen meg kell kóstolnia, még annak is, aki nem rajongója sem a zöld, sem a fehér változatnak. Mutatunk is 8 receptet, amelyek között van nem csak zöld és fehér, de sajtos, baconos és citromos változat is. Valamelyikbe csak beleszeretettek!
A spárgából leggyakrabban levest főzünk. A szezonban számos változatát kipróbálhatjuk a spárgalevesnek, készíthetjük hagyományos módon, krémlevesként, vagy akár savanyítva is.