Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a húsvéti kínálattal készül a SPAR – Te tudod mi a közönségkedvenc?

Széles termékválasztékkal készül az idei húsvétra a SPAR: több mint 600 tonna füstölt húsféleség és csaknem 20 ezer kilogramm saláta kerül az üzletekbe. A hagyományos húsvéti zöldségeket jórészt hazai termelőktől szerzi be a vállalat.

„Az idei évben március utolsó hétvégéjére esik az egyik legnagyobb ünnepünk, a húsvét, amelyre már hetek óta készül a vállalat, a legforgalmasabb nap várhatóan a Nagypéntek előtti csütörtökön lesz. A cég az ünnepi termékek – füstölt húsféleségek, tojások, kalácsfélék, édességek és primőr zöldségek – széles választékát kínálja ilyenkor” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Bő kínálat a húsokból

A húsvéti szezon kiemelkedő a füstölt húsok értékesítésében. A vállalat húsüzemei több mint 600 tonna húsáruval készülnek az ünnepre. A legnépszerűbbnek számító kötözött lapockából 240 tonna kerül az üzletetekbe. Az itt felhasznált sertéshús alapanyagok jelentős részben hazai forrásból származnak. Az üzletekben idén akár 30-féle termékből is választhatnak a vásárlók.

Csúcsra jár a húshoz remekül illő torma forgalma is ebben az időszakban. A húsvét kedvelt csemegéjének forgalma akár 70 százalékkal is nőhet ilyenkor. Ezen felül mintegy 25 százalékkal több fogy a mustárfélékből és a klasszikus húsvéti ételek készítéséhez használt majonézből is.

Tojásból sem lesz hiány

Étkezési tojások tekintetében mintegy 50 százalékos növekedés várható a következő hetekben, ezért az ünnepi időszakra mintegy 10 millió darab tojással készül az üzlet. A vállalat az elmúlt években folyamatosan csökkentette kínálatában a ketreces tartásból származó tojások arányát, és növelte az alternatív-, ökológiai- és szabadtartásból származó tojások mennyiségét. Kísérleti jelleggel négy fővárosi szupermarketben már csak ilyen forrásból származó tojás kapható.

Visszatér a közönségkedvenc

A majonézes saláták iránti kereslet várhatóan a húsvéti ünnepek előtt 30 százalékkal emelkedik. Emellett visszatér a tavaly nagy sikert aratott, könnyed ízvilágú kenhető tojáskrém.

Húsvétkor is népszerű a bejgli és a kalács

Húsvétkor nagy keletje van az áruházakban a helyben sütött diós, mákos, gesztenyés bejgliknek, a csomagolt termékek közül pedig nagy az igény a kalácsokra, kuglófokra. A márkatermékek idén kitűnő olasz csomagolt pékárukkal bővülnek: négyféle különböző colomba, azaz húsvéti kalács és egy focaccia érkezik a húsvéti kínálatba. Ezeken felül hagyományosan nagy a kereslet a húsvéti csokoládék, desszertek és a különféle sütéshez szükséges alapanyagok iránt. Utóbbiakból több mint 300-félét kínál az üzlet. Ezek között szép számmal vannak olyanok is, amelyeket bátran fogyaszthatnak azok, akik valamilyen ételérzékenységgel élnek.

Hazai forrásból érkezik a friss saláta

A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak a friss zöldségek, gyümölcsök. Elsősorban a tavaszi primőr zöldségek – piros retek, vajretek, csemegehagyma – fogyasztása növekszik az ünnepi időszakban, de a paprika- és paradicsomfélék iránt is jelentős keresletet mutatkozik. A vállalat arra törekszik, hogy minél nagyobb részben hazai termelőktől származó termékekkel lássa el az üzleteket.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek