hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós palacsintatornyok zöldséges húsraguval

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • tej
  • olaj
  • A zöldséges húsraguhoz:
  • 4 dkg vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a sütőport és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Ezután fél deci olajat keverjünk bele, és forró palacsintasütőben, kb. 8 centi átmérőjű, 16-20 db palacsintát sütünk belőle.

A zöldséges húsraguhoz a forró vajon az aprított vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd rászórjuk az aprított fokhagymát, a kicsi kockákra darabolt cukkinit, piros és zöld kaliforniai paprikát, a paradicsomot. Felöntjük 1 deci vízzel, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön kb. 15-20 perc alatt, fedővel lefedve megpároljuk.

Tálaláskor a palacsintákat a szaftos húsraguval tányérra rétegezzük, és forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A zöldséges húsragut készíthetjük csirke-, pulyka-, marha- vagy halhúsból is. Ha a palacsintatészta állás során elkezd besűrűsödni, kevés tejjel hígítsuk. Egy adagba 4-5 palacsintaréteg kerüljön.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss