Elkészítése: A megtisztított jércéket hideg vízben tesszük fel főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, és beletesszük a megtisztított, ízlés szerint összevágott leveszöldséget. Mérsékelt tűzön készre főzzük.
Közben a májgombóchoz a megtisztított, finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, s amikor kihűlt, elvegyítjük a ledarált májjal. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, hozzáadjuk az áztatott és jól kifacsart zsemléket és a tojásokat, meghintjük liszttel, morzsával, és az egészet jól elkeverjük. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. Külön vízben kifőzzük a finommetéltet is.
Tálalásnál a jércéket darabokra vágjuk, s a zöldséggel, gombával, májgombóccal és a finommetélttel együtt adjuk az asztalra.