Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörteszt: a Soproni, a Borsodi vagy az Arany Ászok a legjobb?

Három ismertetőjele legalább van annak, hogy itt van az ajtóban a 2018-as foci vb. Az egyik, hogy minden reklám szinte csak tévét akar ránk sózni, a kisboltban egyre nagyobb a szotyihiány, illetve egyre több embert látunk ipari mennyiségben raktározni sörből.

Tévét és szotyit inkább nem vettünk, a sörkóstolásra azonban boldogan vállalkoztunk. Hagyományos világos söröket tesztelünk ezúttal, melyeket a legtöbb kisboltban vagy gigantikus áruházban megtalálunk. A lista olyan lenne, ha mindet felkeresnénk, hogy 3 hétig nem látnánk ki a fejünkből, így most összesen 10-et cipeltünk a laborba.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Steffl

Szomszédaink remeke, amit a lakosság előszeretettel becéz Stefinek. Közepes lendülettel árasztja magából a sörillatot, amihez ránézésre kapunk egy erősen szénsavas lökést. Kóstolva nem feltétlenül az jut eszünkbe, hogy megtaláltuk életünk sörét, mert az íze igencsak lagymatag. Enyhe kesernyés íz, ami rendben van, de utána nagyon lapos és erőtlen az egész. Karakteres íze egyáltalán nincs, olyan hatást nyújt, mintha felvizezték volna a strandon.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,2%, 199 Ft

Arany Ászok

Igazi őselem a magyar sörpiacon. Ha felcsattintás után hirtelen rábukunk, találunk egy szolid komlós huzatot, de ez viszonylag hamar elillan. Kóstolásnál marad a komló jellegzetes íznek, de annyire nem harsány, hogy hetekig éljen emlékeinkben. Egy pillanatig frissít, de aztán azért ez is szépen lecsendesedik. Korrekt, átlagos sör, ami egy tuti 1.03-as oddsal felvértezett meccshez ideális lehet.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,3%, 229 Ft

FELESTESZT: VÉGIGKÓSTOLTUK A TÜSKÉKET A CHERRYTŐL A KEVERTIG >>> 
Kaiser

Ez is osztrák felmenőkkel rendelkezik, de ugyanúgy Sopronban gyártják, ahogy Steffl barátját. Nos, a prémium minőség feliratot egészen túlzónak tekinthetjük, mert íze alapján kifejezetten jellegtelen. Mindössze 2-3 másodpercig érzünk ízeket benne, amit viszont nem sikerült megfejtetni, hogy milyen elemekből áll össze.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,2%, 199 Ft

Kőbányai

A felső peremén díszelgő „jutalom a nap végén” felirat nagyon valótlan, mert ezt bármelyik aluljáróban halljuk szisszeni akár hajnali 4-5 óra magasságában is a városban. Vegyes ízek keverednek benne, kicsit kesernyés és picit édes is egyszerre, ami meglepő. Végül a keserű vonal lesz az erősebb, és csupán az cseng le az utóízében. Karakteres íze ennek sincs, de egy tétnélküli meccshez megfelelő.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,3%, 199 Ft

MULTIVITAMINOKAT TESZTELTÜNK, SZERINTÜNK EZT ÉRDEMES MEGVENNI >>> 
Tuborg

Meglepően nagy lendülettel pezseg a szénsav benne. Illata alapján akár szóda is lehetne, de kóstolva mindig minden más, ahogy ez is. Lendületes, közepesen erős ízekkel dolgozik, melyek nem tűnnek el szánkból pillanatok alatt. Friss íze van, ami a nyári gatyarohasztómelegben fél siker azonnal. Meghatározó az ízvilága, ami mintha a gabonás irányba jobban tolódna.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,6%, 229 Ft

Borsodi

Ismételten egy alappillér a hazai sörkínálatban, talán balatoni büfé nem is létezik Borsodi logós napernyő nélkül. Átlagos savanykás illat érinti meg orrunkat, ami egy ilyen kategóriában szerencsés. Ízlelve egy hirtelen berobbanó, kesernyés ízvilágot kapunk, ami később átvált egy nem túlságosan kellemes ízbe. Pár pillanatig még dolgozik aszánkban, de szerencsére távozik. Jellegzetes, az biztos, de hogy kellemes-e is egyben, az már nem olyan biztos.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,5%, 209 Ft

TESZT! NÉMELYIK SAJTOS POPCORN ORRFACSARÓ BŰZT ÁRASZT >>> 
Kozel

A cseh remek, amihez rendszerint nem sikerül egyszerű reklámot gyártani. Illata tökéletesen nulla, de kóstolva azért rendesen ér minket inger. Keserű, és ez mindvégig meghatározza ízvilágát. Hosszú és lassú másodpercek kellenek, hogy távozzon a szánkból az íze. Akik szeretik a keserű példányokat, azoknak tökéletes választás lehet, amúgy ezen a hatáson kívül más maradandót nem tud felmutatni.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,0%, 219 Ft

Heineken

Foci vb ide-oda, sikerült még találni a boltok polcain BL-döntős csomagolásba tekert Heinekent. Sok illatot ez sem áraszt magából, de sör esetében úgyis kóstolni kell mindig. Eléggé átlagos és egyhangú. Kissé kesernyés, kissé szénsavas és legnagyobb erényeit ezzel sikerült is kilőni. Nem rossz, könnyedebb, nyárias kiadásnak pont megfelel azért.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 5%, 259 Ft

TESZTELTÜK A TÉSZTABUNDÁS MOGYORÓKAT! TALÁLTUNK BIZARRUL PUHÁT ÉS EXTRA ROPOGÓSAT IS >>> 
Dreher

A másik nagy márka idehaza, amiből most a klasszik világost vettük górcső alá. Ízben sokkal nem tér el azoktól a söröktől, melyekbe került kukoricagríz: enyhén kesernyés, és ennyiben le is lehet rendezni. A torkunkban egyszer még félúton újra erőre kap, akkor tol egy nyomást még, de sokáig az sem húzza.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 5,2%, 259 Ft

Soproni

A 2000-es évek környékén pörgetett reklámjaikra talán mindenki emlékszik, aki akkoribban túl volt a rugdalózón és a kismotoron. Íze enyhén keserű, annyira nem rángatja az arcunkat, egész kellemes. Őrületes ízek ebben sincsenek, de könnyen fogyasztható sörnek számít.

Adatok: 0,5 liter, alkohol 4,5%, 209 Ft

SÖRKORCSOLYATESZT: SZERINTÜNK EZ A LEGJOBB SÓS PEREC >>> 
Ítélet

Mindenre igaz, hogy ízlések és pofonok, de a sörök esetében ez hatványozottan igaz, így nincs sorszámozott eredmény a héten. A mezőny értékelhetőbb felébe sorolnánk, a Soproni, a Heineken és a Tuborg nevezetű versenyzőket, ezek gond nélkül minden negatív vélemény nélkül fogyaszthatók.

A szerintünk kevésbé szerencsés mezőnyt a Kaiser, a Steffl, a Kőbányai és kicsit az Arany Ászok nevezetű termékek alkotják. Ezek eléggé laposak és semmilyenek, de rosszul egyiktől sem lesz az ember, ha netán ilyeneket tud csupán fogyasztani.

A Borsodi erőteljesen keserű, ami talán kicsit már sok, de legalább emlékezetes. A Kozel eléggé erőtlen és lapos, a Dreher pedig kicsit hullámzó teljesítményt nyújt, ami miatt megosztó lett a tesztalanyok között.

MEKI VAGY BURGER KING: MELYIK GYORSÉTTEREMBEN A LEGJOBB A SÜLT KRUMPLI? TESZT! >>> 
TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT! >>> 
TESZT! SOK SAVANYÚ NATÚR JOGHURT KÓSTOLTUNK, MIRE FINOMAT TALÁLTUNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss