Elkészítés: Öt dkg vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a megmosott rizst és pirítsuk pár percig. Locsoljuk meg a borral, öntsük fel egy liter húslével. Lefedve főzzük húsz percig. Közben kevés vajon a zúzott fokhagymával pirítsuk meg a zöldborsót, majd kevés húslével pároljuk tíz percig. Főzzük meg a kukoricát, morzsoljunk rá egy darabka vajat. Keverjük össze a zöldborsóval és az apró kockára vágott főtt sonkával. Adjuk a puhára párolt rizshez a zöldségeket, keverjünk hozzá kevés reszelt sajtot. Borítsuk a keveréket kivajazott ovális tűzálló formába. Fakanállal egyengessük el a tetejét. Sütőben süssük öt percig. Borítsuk tálra tojást formázva. Díszítsük sonkaszeletekkel, a maradék zöldborsóval, petrezselyemmel, és főtt tojáskarikákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre