Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Snickers szelet

rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta hozzávalói 18 x 27 cm-es tepsihez:
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás (kicsi)
  • késhegynyi szalalkálé
  • Karamellás-mogyorós krém hozzávalói:
  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 tubus sűrített tej (2 x170 g-os)
  • 18 dkg sózott mogyoró
  • Csokoládés réteghez:
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (v. tortabevonó)

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalakáléval, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt, tegyük bele a tepsibe a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. A kristálycukrot, a vajat, és a sűrített tejet tegyük bele egy edénybe, és állandó keverés mellett 15 perc alatt, karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről. (ezalatt az idő alatt, szépen besűrűsödik) Ezután a forró karamellhez adjuk hozzá a sózott mogyorót, majd keverjük alaposan össze. A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamelles-mogyorót, majd egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen. (mire kihűl a karamell, keményebb állagú lesz) A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután öntsük rá a karamellrétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Megjegyzés

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek