Sfogliatelle

75 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tk zsír
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk borecet
  • 15 dkg zsír (a kenegetéshez)
  • A töltelékhez :
  • 3 dl víz
  • 12 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 25 dkg ricotta
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd letakarva 1 órán át pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát 4 részre osztjuk, és nyújtófával kb. 20 cm szélesre és a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Az így kapott hosszú tésztacsíkot megkenjük lágy zsírral, és a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. Kinyújtjuk a következő tésztarészt is, megkenjük zsírral, a végéhez illesztjük az előzőleg feltekert tésztahengert és feltekerjük, majd folytassuk a műveletet, addig, amíg el nem fogy a tészta. A végén egy duci hengert kapunk, amit folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe teszünk.
  3. A krémhez megfőzzük a cukros-sós vízben a darát, és kihűtjük. Robotgéppel hozzádolgozzuk a ricottát és a tojást, majd vaníliával, narancshéjjal és fahéjjal ízesítjük.
  4. A tésztahengert felszeleteljük kb. 2 cm vastagságú tekercsekre, és bezsírozott kézzel óvatosan kinyomjuk a közepét és tölcsér alakot formálunk belőle. A mélyedésbe töltjük a krémet, majd a kész sfogliatelléket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral hintve kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss