A csárszármorzsához először a búzadarát elkeverjük a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, reszelt citromhéjat és tejet, majd simára keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és robotgéppel habosra keverjük.
A masszát a búzadarás keverékhez öntjük, és kézi habverővel összekeverjük.
A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük, és két részletben, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, hozzákeverjük a grízes masszához.
Egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a vajat melegítünk, majd beleöntjük a masszát, mérsékeljük a hőfokot, és néha átkeverve szép aranyszínűre pirítjuk a morzsát. (Én az utolsó pár percben magasabbra vettem a hőfokot, és állandó kevergetés mellett, rápirítottam.)
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk rá a lekvárt, esetleg szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk. Én eperlekvárral kínáltam, mely jól illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.