
recept
Egyszerű


Bundázott sült alma fahéjas cukorral
4
Hozzávalók
A sütéshez:
A tetejére:
Elkészítés
- A bundázott sült alma elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk és felszeleteljük őket kb. 1 cm vastag karikákra. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük amíg elkészítjük a tésztát.
- A tojást szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sört (vagy az ásványvizet). Addig keverjük, míg egy viszonylag sűrűbb tésztát kapunk, hogy megtapadjon az almakarikákon.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
- Az olajat felhevítjük egy lábosban. Az almakarikákat beleforgatjuk a tésztába, majd beletesszük az olajba (de ne mindet, csak annyit, amennyikényelmesen elfér benne).
- Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a felesleges olajat. Még melegen megszórjuk a fahájas cukorral és azonnal tálaljuk.






















