Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás röszti

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mártogatóshoz a megmosott, megtörölt paradicsomot negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után apró kockákra vágjuk. A leöblített és konyhai papírtörlőn leszárított petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és finomra vágjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. A tejfölt simára keverjük a joghurttal, majd beleforgatjuk a paradicsomot és a zöldfűszereket. Megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A rösztihez a meghámozott, megmosott sárgarépát és burgonyát lecsepegtetjük. Mindkettőt durvára reszeljük, majd nagyobb tálban összeforgatjuk a liszttel, a zsemlemorzsával és a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a masszából 12 db lepényt formázunk.
  3. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Adagonként belehelyezzük a rösztiket, és közepes tűzön, oldalanként 3-4 percig sütjük. Végül konyhai papírtörlőn leitatjuk, és melegen tálaljuk. A mártogatóst külön tálkában kínáljuk hozzá.

Rösztik, tócsnik >>>

Mártogatósok >>>

Uzsonnára valók >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss