Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás röszti

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A rösztihez:
  • 20 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 3 ek liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • bors
  • frissen őrölt szerecsendió
  • A mártogatóshoz:
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • bors
  • A sütéshez:
  • 10 ek napraforgóolaj

Elkészítés

  1. A mártogatóshoz a megmosott, megtörölt paradicsomot negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után apró kockákra vágjuk. A leöblített és konyhai papírtörlőn leszárított petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és finomra vágjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. A tejfölt simára keverjük a joghurttal, majd beleforgatjuk a paradicsomot és a zöldfűszereket. Megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A rösztihez a meghámozott, megmosott sárgarépát és burgonyát lecsepegtetjük. Mindkettőt durvára reszeljük, majd nagyobb tálban összeforgatjuk a liszttel, a zsemlemorzsával és a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a masszából 12 db lepényt formázunk.
  3. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Adagonként belehelyezzük a rösztiket, és közepes tűzön, oldalanként 3-4 percig sütjük. Végül konyhai papírtörlőn leitatjuk, és melegen tálaljuk. A mártogatóst külön tálkában kínáljuk hozzá.

Rösztik, tócsnik >>>

Mártogatósok >>>

Uzsonnára valók >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss