Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás diós süti habsipkával

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
18 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát durvárareszeljük, a diót finomra aprítjuk vagy ledaráljuk.Szétválasztunk 2 db tojást, és az összes tojásfehérjét a hűtőbe. tesszük. Robotgép habverőjével krémesrekeverjük a tojássárgájákat a megmaradt tojásokkal, 20 dkg cukorral, az olajjal és a joghurttal.Beleforgatjuk előbb a sütőporral elvegyített lisztet, majd a répát és a diót.
  2. A masszát egy 2,7 l-es (felül 25 cm-es, alul 22,5 cm hosszú), kivajazott, kilisztezett pástétomformába öntjük, majd  175 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 órán át sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és a tésztát a formábanhagyjuk hűlni, kb. 30 percig, majd kiborítjuk asütőrácsra, és hagyjuk kihűlni kb. 2 óra alatt.
  3. Keményre verjük a hűtőből kivett tojásfehérjéket, és közben apránként beleszórjuk amaradék cukrot. Ahabot a süteményre kanalazzuk, lazán eloszlatjuk, és közben hegyes csúcsokat alakítunk ki belőle. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton kissépirítjuk a habsikát.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek