hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás diós süti habsipkával

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
18 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A diós kenyér elkészítéséhez a répát durvára reszeljük, a diót finomra aprítjuk vagy ledaráljuk.
  2. Szétválasztunk 2 tojást, és az összes tojásfehérjét a hűtőbe tesszük. Robotgép habverőjével krémesrekeverjük a tojássárgájákat a megmaradt tojásokkal, 20 dkg cukorral, az olajjal és a joghurttal.
  3. Beleforgatjuk előbb a sütőporral elvegyített lisztet, majd a reszelt répát és a finomra darált diót.
  4. A masszát egy 2,7 l-es (felül 25 cm-es, alul 22,5 cm hosszú), kivajazott, kilisztezett pástétomformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 órán át sütjük.
  5. Ezután kivesszük a sütőből, és a tésztát a formában hagyjuk kihűlni kb. 30 percig. 
  6. A langyosra hűlt süteményt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni legalább két órán át.
  7. Közben keményre verjük a hűtőbe félretett tojásfehérjéket, és közben apránként beleszórjuk maradék cukrot.
  8. A tojáshabot a süteményre kanalazzuk, lazán eloszlatjuk, és közben hegyes csúcsokat alakítunk ki belőle. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton pár perc alatt kissé pirítjuk a habsikát.

Így készül a répás diós kenyér:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss