Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos szárny

MME MME
4/5
60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeszárnyakat gondosan megtisztítjuk, szárazra törölgetjük, a felső, dundibb harmadukat, ahogy a porc engedi, leválasztjuk (a \"hulladékból\" kitűnő zöldséglevest vagy rizses húst készíthetünk). Éles késsel fellazítjuk a húst a csonton, és a szemben lévő csontvégre gombócszerűen kifordítjuk, kissé besózzuk. A salátaleveleket megmossuk, kicentrifugáljuk, vagy szárazra törölgetjük.
Elkészítés: A sárgabarackot leszűrjük, levéből 1 dl megtartunk. A mézet aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a borecetet, a szójaszószt, 1 csipet sót, a borsot, a cseresznyepaprikát, végül a sárgabarackot, és felforraljuk. A befőttlében elkeverjük az étkezési keményítőt, a mártáshoz adjuk, és éppen csak összeforraljuk. Fedő alatt melegen tartjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A liszthez adjuk a tojássárgákat, apránként a sört, simára keverjük, végül kíméletesen beledolgozzuk a tojáshabot. Egy jókora edényben (lehet a fritőzben is) felhevítünk 3-4 ujjnyi olajat. Egyenként a sörtésztába mártjuk a csirkeszárnyakat, kissé lecsepegtetjük, és az olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedjük őket, lecsepegtetjük. A salátalevelekkel kibélelünk egy lapos tálat, \"markolatukkal\" fölfelé ráültetjük a \"buzogányokat\". A forró barackot külön tálkákba szedjük, és a snidlingszálakkal díszítjük. Sós vízben főtt rizst adunk hozzá, amellyel ki-ki \"megágyaz\" a saját tányérján vagy tálkájában. A csirkeszárnyakat kézbe fogjuk, és a barackos szószba mártogatva fogyasztjuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 540 kJ/129 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss