Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt étcsokoládét.
Robotgép habverőjével krémesre keverjük a vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, valamint 1 csipet sóval. Beledolgozzuk a tojást és az olvasztott csokit, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet és a felaprított aszalt sárgabarackot.
Evőkanál segítségével a masszákból kb. 12-12 kis halmot egymástól kellő távolságra rakunk az előkészített tepsikbe, és kissé lelapítjuk őket. A sütiket 175 fokra előmelegített sütő középső részébeb tepsinként kb. 10 percig sütjük, hogy a szélük kissé megbarnuljon, de a közepük puha maradjon.
A sütőből kivett cookie-kat hagyjuk kissé hűlni a tepsikben. Végül a sütőpapírral együtt a sütőrácsra csúsztatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.