Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis keksz aszalt cseresznyével

30 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A fehér csokit apróra daraboljuk, az aszalt cseresznyét összevágjuk, és 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban habosra keverjük a barna cukrot a puha vajjal és a vaníliával. Beleöntjük az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a darabolt fehércsokit és a cseresznyét.
  3. Egy evőkanálnyi tésztát a kezünkkel gombóccá formázunk, majd a tepsire téve kicsit kilapítjuk (a gombócok között hagyjunk nagyobb (kb. 5 cm) távolságot, mert megnőnek sütés közben).
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsibenhagyjuk hűlni 2-3 percig, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön. Légmentes dobozba téve tároljuk.


    Még több recept Gasztrogabótól >>>
     

MÉG TÖBB CSOKIS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss