hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-túrós pogácsa, ahogy Edit készíti

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 40 percig kelesztjük konyharuhával letakarva.
  2. A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, bevagdossuk, tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett, nagy tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt pogácsákat.
  3. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

SONKÁS-KRUMPLIS POGÁCSA >>> 

KOLBÁSZOS-TEJFÖLÖS POGÁCSA >>> 

PÁLINKÁS TEPERTŐS POGÁCSA >>> 

Megjegyzés

Mennyei finom, puha, omlós pogácsa. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek