Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-krumplis pogácsa

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és megfőzzük, majd áttörjük és hagyjuk hűlni.
  2. Az élesztőt egy pici cukorral langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk.
  3. A lisztet a burgonyával, a tojással, egy csapott kávéskanál sóval, egy csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk, majd közepes keménységű tésztává dolgozzuk.
  4. Langyos helyen negyed óráig kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk a felvagdalt sonka egynegyedével. Összehajtjuk, 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és felvert tojással megkenjük a tetejét.
  5. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és közepes hőfokon megsütjük.

Ajánljuk még:

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>>

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>>

Megjegyzés

Ízesebb és omlósabb lesz, ha a sonka szalonnarészét is belevagdaljuk. Fekete Mihályné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss