Elkészítés: A lisztbe belekeverem a sót, ezután egyenletesre összemorzsálom a margarinnal. Hozzáadom apró darabokban a liptóit és a tojássárgáját. Az egészet - kézzel - összegyúrom a tálban. A tésztát 2-3 részre kell osztom - attól függően, hogy mekkora a nyújtódeszka -, és kinyújtom kb. 5-6 mm vastagságura. Ezután derelyevágóval kb. másfél cm széles csíkokra vágom. A tetejét ezután megkenem a felvert egész tojással, meghintem a reszelt sajttal, és a köménymaggal. Sütőpapíron, közepes lángon 10-15 percig sütöm. (Kb. 3 tepsire való sajtos rúd lesz belőle)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre