Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos stangli Farizeus módon

MME MME
5 4.2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztbe belekeverem a sót, ezután egyenletesre összemorzsálom a margarinnal. Hozzáadom apró darabokban a liptóit és a tojássárgáját. Az egészet - kézzel - összegyúrom a tálban. A tésztát 2-3 részre kell osztom - attól függően, hogy mekkora a nyújtódeszka -, és kinyújtom kb. 5-6 mm vastagságura. Ezután derelyevágóval kb. másfél cm széles csíkokra vágom. A tetejét ezután megkenem a felvert egész tojással, meghintem a reszelt sajttal, és a köménymaggal. Sütőpapíron, közepes lángon 10-15 percig sütöm. (Kb. 3 tepsire való sajtos rúd lesz belőle)

Megjegyzés

Több napig friss marad(na)... Kissé drágábbak az alapanyagok a többi sós ropogtatni valóhoz képest, viszont soha, semmilyen más étellel ennyi dicséretet nem gyűjtöttem be, mint ezzel a recepttel. Nincs ember, aki ezt megkóstolva nem kérte volna el a receptjét... Italkorcsolyának is kitűnő. Egyszer a munkahelyi névnapomra - elkövettem a hibát - és ilyet készítettem, azóta szabályosan kikövetelik... Sőt, bármilyen megmozdulásra, vendégvárásra is már kénytelen vagyok ezt készíteni, mert aki csak megismerte, nem enged mást sütni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss