Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-húsos rakottas (füstölgő sajtimádat)

90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felcsíkozzuk a húsokat és a kolbászt karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beledobjuk a kolbászt. Mikor a zsírja kisült, rádobjuk a tarját és a combot, sózzuk, borsozzuk és közepesen átsütjük (ne használjunk túl sok sót, mert a füstöltek önmagukban is tartalmaznak sót).
  2. Felaprítjuk a hagymát, vékony szeletekre vágjuk a burgonyát,  összekeverjük őket és egy tepsiben a 180 fokos sütőbe toljuk őket 2-3 csipet sóval meghintve.
  3. Eközben a füstölt sajtot lereszeljük. Ráolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot és elkezdjük robotgéppel keverni. Hozzáadjuk a lisztet. Ezzel kész is van a sajt szószunk.
  4. Amikor a krumpli elérte aranybarna színét a tepsiben, összekeverjük a húsokkal és a csomagoláson található utasítás szerint forró, sós vízben kifőzőtt tésztával. Ekkor hozzáadjuk a bazsalikomot és az oregánót is. Leöntjük a sajtszósszal és újra összekeverjük. Elegyengetés után ráütünk 8 db tojást, megsózzuk és vissza helyezzük a sütőbe.
  5. Összekeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, petrezselymet. Amikor a tojás megfehéredik a tepsink tetején, kivesszük és ráöntjük a tejfölt. A tetejére aprítunk pritamin paprikát, majd megszórjuk reszelt trappista sajttal. További 30 percig sütjük 180 fokos sütőben.

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA (HAGYOMÁNYOS ÉS DIÉTÁS VÁLTOZAT)>>> 

RAKOTT SAVANYÚKÁPOSZTA PULYKAHÚSSAL>>> 

HITVÁNYKA KÁPOSZTAÁGYON>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss