Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hitványka káposztaágyon

120 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A kolbászról és a hurkáról lehúzzuk a belet és egy nagyobb tálba rakjuk. A nyers májat kb. fél centiméteres kockára vágjuk. A hagymákat, zsírszalonnát is felkockázzuk- de ezeket még apróbbra. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel és elteszünk egy sárgáját későbbre. Tálban mindent összegyúrunk egy masszává.
  2. A káposztát megmossuk (ha nagyon sós,  akkor áztassuk is). Kikenünk zsírral egy nagy tepsit, majd a lecsöpögtetett káposztát széttérítve beletesszük.
  3. A kiterített réteslapot kettévágjuk majd 1/8 hústölteléket feltekerünk vele, mint egy palacsintát és a végeit aláhajtjuk a lapos gombócra formázott hitványkának. Rátesszük a káposztára és a hitványkák tetejét megkenjük a félretett tojássárgájával.
  4. 180 fokos sütőbe tesszük és 90 percig sütjük. A kolbászhús és a szalonna leve lecsepeg a tepsi aljára és összesül az ággyal. (A káposzta ne égjen le, a hitványka piruljon meg!)

12 KOLBÁSZOS FOGÁS, AMI UTÁN MINDENKI MEGNYALJA MIND A TÍZ UJJÁT!>>> 

6 ÉRDEKESSÉG A KÁPOSZTÁRÓL, AMIT EDDIG NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL>>> 

Megjegyzés

A hitványka káposztaágyon egy békés megyei étel után kapta a nevét, aminek az alapanyagait képtelenség lenne beszereznie egy városlakónak. Ilyen például: a friss fátyolháj és húsdaráló, ami nem mindegyik háztartásban elérhető manapság. Ha van is egy daráló az a padláson pihen és több időbe telik mire az ember előveszi, illetve amíg a felhasználás után elmossa. Ennek a harapnivalónak az elkészítéséhez a fenti eszközökre nincs szükség, de végeredmény ugyanaz, sőt! - Sztiv007

Ezek is érdekelhetnek

Friss