Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott savanyúkáposzta pulykahússal

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és elkezdjük párolni a forró olajon. Amikor üvegesedni kezd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospapriával, felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt 15-20 percig pároljuk.
  2. A rizst olajon kicsit megfuttattjuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleteszünk egy leveskockát és fedő alatt puhára főzzük. 
  3. A savanyú káposztát, ha túl savanyú, akkor vízben átmossuk és leszűrjük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan meglocsolunk olajjal. Az aljára elterítjük a káposzta egy részét, tejfölt locsolunk rá és eloszlatjuk rajta a rizst. A rizs tetejét is lekenhetjük tejföllel. Erre rétegezzük a darált húst, végül az egészet beborítjuk a maradék káposztával, a tetejét ppedig megkenjük tejföllel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 45-50 percig sütjük.

Ajánljuk még:

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss