hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos grillezett csirke almaszósszal

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat és szárnyakat, majd állni hagyjuk.
  2. Az almákat megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megfűszerezzük, hozzadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, egy csipet sót, a cukrot, és lassú tűzön roppanósra főzzük.
  3. Amíg fő az alma, egy grillserpenyőt kikenünk olajjal, majd felhevítjük, és ropogósra sütjük rajta a csirkecombokat és szárnyakat. 
  4. Közben elkészítjük a habarást az almaszószhoz. 2 dl hideg vízzel és egy csipet sóval elkeverjük a keményítőt, majd a forrásban lévő almára öntjük gyors kevergetés közben, nehogy csomós legyen. Felforraljuk, és levesszük a tűzről. A csirke mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Csodálatos nyári illata és íze van ennek az ételnek. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss