A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat és szárnyakat, majd állni hagyjuk.
Az almákat megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megfűszerezzük, hozzadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, egy csipet sót, a cukrot, és lassú tűzön roppanósra főzzük.
Amíg fő az alma, egy grillserpenyőt kikenünk olajjal, majd felhevítjük, és ropogósra sütjük rajta a csirkecombokat és szárnyakat.
Közben elkészítjük a habarást az almaszószhoz. 2 dl hideg vízzel és egy csipet sóval elkeverjük a keményítőt, majd a forrásban lévő almára öntjük gyors kevergetés közben, nehogy csomós legyen. Felforraljuk, és levesszük a tűzről. A csirke mellé kínáljuk.