hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós pulykakockák vajas karfiollal

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg darált pulykahús
  • 5 dkg kéksajt
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kis fej pagoda vagy romanesco karfiol
  • 1 evőkanál vaj
  • A gyöngyhagymához:
  • 1 dl gránátalmaszirup vagy 1 gránátalma
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A gyöngyhagymát előző nap leszűrjük, felöntjük a gránátalmaszörppel. Ha firss gránátalmávak dolgozunk, akkor nem szűrjük le a hagymát, hanem 1 kanál mézzel és a gránátalmamagokkal összekeverjük. Legalább 24 órát érleljük, de lehet akár 48 is.

A darált húst összekeverjük a belemorzsolt sajttal, sóval és borssal. Fólia segítségével hosszú, keskeny rudat formázunk, és ujjunkkal szögletes hasábbá formázzuk, és betesszük a fagyasztóba annyi időre, hogy még vágható legyen.

Közben a rózsáira szedett karfiolt külön megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, a vajjal összeturmixoljuk. A romanesco karfiolt is rózsákra szedjük, és leforrázzuk, majd tálalás előtt vajban átforgatjuk.

A fagyott húshasábokat felkockázzuk, fagyottan bepanírozzuk a kockákat, hogy megőrizzük a formát, és forró olajban lassan kisütjük.

A húskockákat a karfiolpürével, a vajas pagodakarfiollal és a leszűrt gyöngyhagymával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek