Először elkészítjük a ravioli tészta töltelékét. Ehhez kikeverjük a ricotta túrót, majd miután vékony csíkokra vágtuk a medvehagymát, azt is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Egy pici sóval nyugodtan ízesíthetjük, hiszen a ricotta eléggé semleges ízű.
A ravioli tésztához alaposan összegyúrjuk a liszttel az 5 darab egész, és 5 darab tojássárgáját, ezután vékonyra, hosszúkás formában kinyújtjuk. Lisztezett felületen erre a lapra helyezzük egy kanál segítségével a tölteléket, aztán egy újabb tésztalappal befedjük. Akár egy késsel, pizzavágóval, vagy egy pohárral egyforma darabokra osztjuk, a széleit pedig lenyomkodjuk egy villával. Forrásban lévő sós vízben a raviolikat addig főzzük, még fel nem jönnek a víz felszínére.
Ha ezzel elkészültünk, egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a sonkát a fokhagymával, teszünk bele egy kevés vajat, majd a főzővízből is löttyintünk hozzá egy keveset. Egyébként ehhez az alaphoz nyugodtan dobhatunk egy kevés medvehagymát is, majd a kifőtt raviolikat átforgatjuk benne néhány perc alatt. Forrón tálaljuk a sült sonkával és parmezánnal megszórva.
Nézd meg videón, hogyan készül a ricottás medvehagymás ravioli