Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Ildikó Anita
Cikk
MME
Elsőre biztosan nehéznek tűnhet a házi ravioli elkészítése, ám higgyétek el, korántsem az. A tészta valójában nagyon egyszerű, főleg ha kéznél vannak a megfelelő eszközök hozzá, a formázásra pedig pillanatok alatt rááll a kezed. Ricottával és medvehagymával töltve egy igazán fenséges fogást varázsolhatunk belőle. Az elkészítésében Tóth Vera énekesnő és párja, Pauli Zoltán lesz a segítségünkre.
Videó
A magyarokéhoz hasonló büszkeséggel és vehemenciával talán csak az olaszok képesek nyilatkozni a saját konyhaművészetükről - és talán csak ő tudnak pontosan úgy felháborodni, ha valaki belekontárkodik egy ősi fogásba. Ezek az olasz nagyik sem rejtik véka alá a véleményüket, amikor amerikai módra elkészített olasz ételeket kóstoltatnak velük.
Szinte a legtöbb ember imádja az olasz konyhát! Csak kevesen tudunk ellenállni az igazán mesteri tésztaételeknek. Ebből a kvízből pedig kiderül, hogy melyik illik hozzád a legjobban, így már azt rendelheted legközelebb az étteremben!
PATAKY KRISZTINA
(x)
Halászlé, bejgli, kocsonya – a hagyományos karácsonyi menü elengedhetetlen kellékei, ám sokszor egyhangúnak érezhetjük. Íme, néhány izgalmas recept, ha már unjuk a régi ízeket, a nehéz fogásokat és szeretnénk valami könnyed újdonságot csempészni a feldíszített asztalra.
Dankó Erika
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Baloghné Kele Judith
KOCSIS BÁLINT
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
CSEH JÁNOS
Az olasz tészták nagy népszerűségnek örvendenek kis hazánkban, a durumlisztből készült száraztészták és a friss soktojásos tészták egyaránt - ez utóbbiakból főleg a töltött variációk, a tortellini és a ravioli a favorit. Az fóliázott, bolti sem rossz, különféle mártásokkal nyakonöntve, de ha házilag gyúrjuk a tésztát, és mi magunk töltjük meg, az egészen más élményt nyújt! Erre is, arra is mutatunk 7 kipróbált receptet!
Kard Sándorné
Hegedűs Kriszta
Malmos Szilvia