A lisztetösszekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával kissé felvert egész tojást. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk, és két gombóccágyúrjuk. Letakarvapihenetetjük kb. 30 percig.
A sütőtököt előzőleg megsütjük, majdegészenkihűtjük. A kihűlt sütőtököt villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a mascarponét, a reszelt sajtot, a lisztet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és alaposan összekeverjük.
Pihentetés után lisztezett felületen, vékonyra nyújtjuk mindkét tésztagombócot. Az egyik kinyújtott tésztára egymástól távolabb, kis halmokat kanalazunk a töltelékből, majd a felvert tojással körbekenjük a tölteléket.
Ezután ráborítjuk a másik kinyújtott tésztát, és a tésztaközöket jól lenyomkodjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval körbevágjuk. A tészta szélét villával lenyomkodjuk. (Ízlés szerint derelyevágóval kisebb kockákra is vághatjuk a megtöltött tésztát.) Enyhén sós, forrásban lévő vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a zsályaleveleket, és pár perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor a kifőtt, lecsepegtetett raviolit tányérra tesszük, ráhelyezzük a zsályaleveleket, meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal.