Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös ravioli zsályás vajjal

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db nagy tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg sütőtök
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg parmezán
  • őrölt fehér bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás a tészta lekenéséhez
  • A zsályás vajhoz:
  • 1 kisebb csokor zsályalevél
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A lisztetösszekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával kissé felvert egész tojást. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk, és két gombóccágyúrjuk. Letakarvapihenetetjük kb. 30 percig.
  2. A sütőtököt előzőleg megsütjük, majdegészenkihűtjük. A kihűlt sütőtököt villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a mascarponét, a reszelt sajtot, a lisztet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és alaposan összekeverjük.
  3. Pihentetés után lisztezett felületen, vékonyra nyújtjuk mindkét tésztagombócot. Az egyik kinyújtott tésztára egymástól távolabb, kis halmokat kanalazunk a töltelékből, majd a felvert tojással körbekenjük a tölteléket.
  4. Ezután ráborítjuk a másik kinyújtott tésztát, és a tésztaközöket jól lenyomkodjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval körbevágjuk. A tészta szélét villával lenyomkodjuk. (Ízlés szerint derelyevágóval kisebb kockákra is vághatjuk a megtöltött tésztát.) Enyhén sós, forrásban lévő vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
  5. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a zsályaleveleket, és pár perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor a kifőtt, lecsepegtetett raviolit tányérra tesszük, ráhelyezzük a zsályaleveleket, meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss