Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenyőmag és bazsalikom a karácsonyi menübe? Miért is ne!

default user icon
(x)
Halászlé, bejgli, kocsonya – a hagyományos karácsonyi menü elengedhetetlen kellékei, ám sokszor egyhangúnak érezhetjük. Íme, néhány izgalmas recept, ha már unjuk a régi ízeket, a nehéz fogásokat és szeretnénk valami könnyed újdonságot csempészni a feldíszített asztalra.

A Philadelphia idén elhozta a megoldást a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajttal. Mi magyarok még mindig kevésbé ismerjük, hogy mi mindenhez lehet kiváló alapanyag a fenyőmag, pedig az olasz konyha elengedhetetlen része. Már az ősember is fogyasztotta ezt a diós illatú, markáns ízű növényt, nem véletlenül. Az apró magvak értékes tápanyagban gazdagok és magas az energiatartalmuk.

A fenyőmag bazsalikommal párosítva a pesto klasszikus ízvilágát idézi, de a krémsajt lágyságával mégis több annál, hiszen nemcsak főételekhez, hanem desszertek alapanyagaként, akár egy édes pohárkrémbe is kiváló. Használatával könnyedén télből a nyárban találhatjuk magunkat.

Ráadásul a hagyományosabb karácsonyi menübe is becsempészhetjük a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajtot. Készítsünk grillezett halételt egy kis salátával.
Keverjünk el 1dl olivaolajban 4 kanál bazsalikomos& fenyőmagos krémsajtot, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és egy teáskanálnyi mustárt és kész a mediterrán saláta kiváló dresszingje.

A teljes ízélményért az öntetet felhasználhatjuk halételek alapanyagaként is. Kanalazzuk a mártást egy tengeri hal hasüregébe, csomagoljuk be alufóliába, majd sütőbe pároljuk készre. Amikor kibontjuk a csomagolást, az illata mindenkit azonnal elbűvöl.

Aki bátor, akár le is cserélheti a megszokott fogásokat és házi sajtkrémes raviolit is készíthet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss