Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzációs videó! Olasz nagyik kóstolnak amerikai lasagnét és raviolit

A magyarokéhoz hasonló büszkeséggel és vehemenciával talán csak az olaszok képesek nyilatkozni a saját konyhaművészetükről - és talán csak ő tudnak pontosan úgy felháborodni, ha valaki belekontárkodik egy ősi fogásba. Ezek az olasz nagyik sem rejtik véka alá a véleményüket, amikor amerikai módra elkészített olasz ételeket kóstoltatnak velük.

Az amerikai székhelyű Olive Garden étteremlánc egészen elképesztő marketing fogást talált ki a konyhája népszerűsítésére: bevállalták, hogy a klasszikus, mindenki által ismert, autentikus (?) olasz fogásaikat, olasz származású, évtizedek óta, napi rendszerességgel főző asszonyokkal kóstoltaják végig. Mivel van köztük olyan, akinek saját étterme is van, a "mammáknak" igen sarkos véleményük volt az eléjük rakott parmezános padlizsánról, kenyérrudacskákról, lasagneről, ravioliról és húsgombócos spagettiről - ami nem minden esetben kifejezetten hízelgő. 

Ám, mivel a tartalom több, mint szórakoztató, így az Olive Garden nevét még az is megismerte, aki több ezer kilométerre lakik bármelyik egységétől.

Van, aki rendkívül kedvesen, az olasz konyha alapvetéseit próbálja elmagyarázni, például, hogy a húsgombócos spagetti nem kifejezetten olasz étel, hanem amerikai találmány; van aki a lasagne látványától is kiborulva kérdezi, hogy "mi ez a sz@r?!", van aki meg sem bírja kóstolni a hússal rakott tésztát; és olyan is, aki a ravioliról egyszerűen nem hajlandó elhinni, hogy az márpedig raviolinak készült.

Persze van, aki boldogan falja az összes ételt, és elhatározza, hogy mindeképpen elhozza ide a lányát is, sőt, visz haza a menüből, mert, ha jól hallotta, ma egyet fizet kettőt kap akció van az éttermben.

A videó csekély angoltudás birtokában is rendkívül szórakoztató lehet, hála a nénik roppant kifejező mimikájának és olaszosan heves gesztikulációjának. 

ZSENIÁLIS VIDEÓ! MEGKÓSTOLTA A VILÁG LEGBÜDÖSEBB GYÜMÖLCSÉT A FORMA-1-ES SZTÁRPILÓTA >>> 
"OLYAN MINT EGY ROPOGÓS FÁNK" - KÜRTŐS KALÁCSOT, LÁNGOST ÉS GULYÁST KÓSTOLT EGY AMERIKAI BLOGGERPÁROS >>> 
SALÁTÁS LASAGNE ÉS REGGELI KRUMPLI?! ELŐSZÖR KÓSTOLNAK MAGYAR ÉTELEKET AMERIKAI DIÁKOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss