Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt kevered a sajthoz, olyan isteni lesz a lasagne, hogy az olaszok is elkérik a receptjét!

default user icon
MME
Ha már így is a család kedvence a lasagne bolognese, még magasabb szintre emelheted az élményt azzal, ha egy zseniális fűszerből egy csipetnyit belekeversz a sajtba, amivel a tetejét - bőséggel! - megszórod. Van otthon szerecsendió? Legyen!

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amit szinte mindenki rajongva imád. A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a gombán át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat. Termszetesen itt is, mint a legtöbb olasz fogásnál számos változatról állítják, hogy ez bizony az eredeti - egy biztos: van egy fűszer, ami garantáltan felejthetetlenné varázsolja az összes változat ízét.


Ez pedig nem más, mint a szerecsendió. Ez a lereszelve/őrölve picit édeskés, diós ízvikágú, kőkemény bogyó nagyon jól áll az édes és a sós ételeknek egyaránt: a sütőtökös pite, például, mennyei lesz kevés őrölt szerecsendiótól, de a húsleves is extra zamattal kényeztet, ha tálaláskor a kimert levesbe belereszelünk egy picit. Fontos a mértékletesség, mert ha túltoljuk, könnyen keserű, az odakozmált dióra emlékeztető utóíze lehet az ételnek. Ezek mellett, szintén a diós jellegnek köszönhetően a különféle sajtokhoz - legyen az friss vagy érett, kiválóan passzol, ezért nem ördögtől való ötlet lasagne készítésekor egy keveset a reszelt sajtba keverni. És semmi pánik, az olaszok nem akadnak ki, ha megtudják: ők is számos ételükbe tesznek szerecsendiót, például a besamel alapú ételekhez, így, ha besamellel készítetitek a lasagnét, akkor az is megbolondíthatjátok ezzel a fűszerrel!

Ha pedig még nincs meg a legfinomabb lasagne recept, akkor ezekkel bátran próbálkozhattok, mindegyik telitalálat!

DUPLA SAJTOS BOLOGNAI LASAGNE >>> 

LASAGNE BOLOGNAI SZÓSSZAL >>> 

BOLOGNAI LASAGNE, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss