Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós ravioli spárgaszószban

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A raviolihoz:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 4 db tojás
  • 25 dkg juhtúró
  • A spárgaszószhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 50 dkg fehér spárga
  • kristálycukor
  • citromlé
  • 3,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 2 dl tej
  • 0,5 csokor petrezselyem

Elkészítés

1.

Kemény tésztát gyúrunk a lisztből, 3 db tojásból és ½ tk sóból. 30 percen keresztül pihentetjük, majd lisztezett deszkán 1 mm vastagra nyújtjuk.

2.

Egy nagyobb pogácsaszaggatóval ki a tésztából köröket szúrunk ki. Minden másodikra egy keveset a juhtúróból kanalazunk, majd megkenjük a tésztaszéleket a megmaradt, felvert tojással. Az üres darabokkal befedjük, és összenyomkodjuk a széleket. Lobogó, sós vízben kifőzzük a raviolikat.

3.

Puhára pároljuk a felforrósított vajon a megtisztított, meghámozott, feldarabolt spárgát, és 1-1 csipet sóval, cukorral, valamint egy kevés citromlével ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, a tejjel, és kiforraljuk. Azután lehúzzuk a tűzről, botmixerrel krémesre törjük, majd közepes lángon, kevergetve tovább főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik. 4 db mélytányérban elosztjuk a spárgaszószt, belehalmozzuk a raviolikat,  majd a felaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss