A spagetti az olasz spaghetto többes számú alakjából származik, jelentése: vékony, kicsi húr. Sokan a makaróni szinonimájaként használják, holott a spagetti vékonyabb és hosszabb is lehet a makaróni tésztánál. Rendkívül sokféleképpen felhasználható. Készülhet belőle a legegyszerűbb olívás-fokhagymás változat, a kicsit bonyolultabb sült tésztákig. Mindenféle zöldség, hús, ragu illik hozzá. A fantáziánk szabhat csak határt, hogy épp milyen spagettit készítünk. Egy hozzávalóban ugyanakkor szinte valamennyi tésztaétel megegyezik, a reszelt sajt nem hiányozhat róla.
Bármikor, hiszen egész évben kapható, ráadásul többféle változatban.
Kamrában, hűvös, száraz helyen a csomagoláson feltüntetett időpontig.
371 kcal
13 g
1.5 g
71.5 g
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Beküldő: Gitta